BIT 2016 & Museo storico Alfa Romeo

Sain jälleen kutsun vuosittain helmikuussa pidettäville BIT-matkamessuille (Borsa Internazionale del Turismo) Italian Milanoon. Kutsu oli Millenium Ski Club Finland:ille, mutta laskettelumatkojen ohella oli oiva tilaisuus tutustua myös muuhun tarjontaan.

Majoitus oli mukavasti noin 100 metrin päässä messujen sisäänkäynnistä. Hotellihuoneet olivat kahdessa korkeassa tornissa, jotka ovat noin 5 astetta vinossa.Useammallakin näytteilleasettajalla oli tarjolla mahdollisuus ajella Ferrarilla 10 minuutin lyhyestä tutustumisajosta pidempiin lenkkeihin riippuen lompakon paksuudesta. Yleensä mukana on aina ajon tarjoavan yrityksen edustaja. Mallivalikoima on laaja ja hinta riippuu valitusta automallista sekä ajon kestosta. Jos valitsee auton, joka on rekisteröity useammalle kuin kahdelle, esim. Ferrari California, niin kaverinkin voi ottaa kyytiin.

Yhdellä yrityksellä oli puolestaan tarjolla mahdollisuus ajella vanhemmilla 60- ja 70-luvun klassikkoautoilla.

Useilta eri osastoilta löytyi tietoja Italian automuseoista.

Paikallinen limusiinipalveluja tarjoava yritys oli tuonut paikalle Italian ainoan Mercedes-Benz Maybach:in.Raskaan kaluston puolelta löytyi 2-kerroksinen bussi, jossa puolet alakerrasta täytti täydellinen keittiö. Yläkerran kaikki paikat oivat pöydän ääressä eli siellä nautitaan alakerran kokkien loihtimat herkut.Myös reilun 10 minuutin ajomatkan päässä messuilta sijaitsevalla Museo storico Alfa Romeolla oli messuiila oma osastonsa.
Matkan kohokohta oli perjantai-iltana messujen jälkeen järjestetty yksityistilaisuus museossa.Museo oli kivenheiton päässä messuilta ja matka sinne kesti arviolta noin 15 minuuttia. Museo on perustettu jo 40 vuotta sitten, mutta se oli nelisen vuotta suljettuna ja avattiin täysin uudistettuna uuden Alfa Romeo Giulian julkistuksen yhteydessä 24.6.2015. Rakennuksessa on myös paljon muita toimintoja. Siellä on esimerkiksi useita erikokoisia tiloja tilaisuuksien järjestämiseen. Suurimpaan eli siihen, jossa järjestettiin Giulia-mallin ensiesittely, mahtuu jopa 800 ihmistä. Sieltä voit myös halutessasi käydä noutamassa oman uuden Alfa Romeosi. Lyhyen tervetuliaistilaisuuden jälkeen lähdimme pienemmissä ryhmissä oppaiden opastuksella kiertämään museota. Upeiden autojen lisäksi siellä oli elokuvateatteri, jossa jokainen istui omalla Sparco:n istuimella, jotka liikkuivat esityksen aikana. Autojen ajaessa vesilätäköistä kastuivat katselijoiden jalat. Autot olivat ryhmiteltynä eri huoneisiin teemojen mukaan. Yhdessä oli vain erilaisia prototyyppejä ja toisessa taas pelkkiä kilpa-autoja. Siellä oli mm. Alfa Romeo 155 V6 2.5 TI DTM, jolla Nicola Larini voitti DTM-mestaruuden vuonna 1993.Esillä olevien autojen lukumäärä on noin 70, mutta se on vain murto-osa tehtaan kokoelmasta.
Museossa on myös tilapäisiä näyttelyitä, esimerkiksi maaliskuun lopusta vuoden loppuun on 'Arese, Alfa Romeo. Forty years of Passion'.Kierroksen jälkeen oli tarjolla monenlaisia italialaisia herkkuja. Isännät ja emännät olivat mielissään kun kerroin terveisiä Suomen Alfa Romeo-kerhosta ja näytin heille jäsenkorttini. Museo on avoinna yleisölle muina päivinä paitsi tiistaisin 10-18, torstaisin 22:00 asti. Siihen on mahdollisuus tutustua myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella kuten mekin teimme.

Links:

BIT

Tourist Trend

Museo storico Alfa Romeo

Hotel NH Milano Fiera

Slow Drive

Prestige S Class

Chiesa Viaggi

More pictures in my Facebook

www.iki.fi/era1/bit2016